Kontakta oss

019-24 67 80
Helgfria vardagar 09.00-15.30
info@rosangen.se
www.rosangen.se

Adress
Sommarrovägen 20
702 30 Örebro

Arrangemang kvällstid
019-24 00 77
info@eztrad.nu
www.eztrad.nu

Om du åker buss
ta linje 5 mot Adolfsberg
Gå av vid busshållplats
Storbackavägen (Coop).

hittaossfacebook

foljoss-instagram

Rosängen är en verksamhet som drivs i formen av arbetsintegrerat socialt företag. I verksamheten pågår arbetsrehabilitering.

Vackra Rosängen
ligger på skyddad mark från drottning Kristinas tid. Marken runt omkring och söderut mot Värdshuset Sommarro är avsedd för rekreation och rehabilitering och kommer att vara så för all framtid. Närmaste granne är den tidigare festplatsen ”Ingenting” som numera mest är beteshage för grannen Karlsdals Ridskolas hästar.

Ett av de mest underbara platser jag besökt. Bara atmosfären gör mig glad!!! Marianne, Åmål

Rosängen är delvis en gammal handelsträdgård som revs på mitten av 1950-talet samt en snickerifabrik som var i bruk fram till 1970-talet. Innan husen revs 1994 så inhyste de bl.a. en motorcykelklubb. Miljövårdscentrum startade sin verksamhet 1991 som den tredje kravgodkända ekologiska odlingen i regionen. Den dåvarande stiftelsen, med i huvudsak lokala politiker, ville utveckla en hållbar ekologisk framtid med odlingar, försäljning av komposteringsanläggningar m.m. I maj 2020 byter Personalkooperativet Miljövårdscentrum namn till Rosängen Kooperativ.

Björkkullen
Jag bodde som barn på det numera i mitt tycke vackraste stället på jorden. Det hette Björkkullen 1, för på samma kulle fanns ytterligare ett bostadshus och det kallades följaktligen för Björkkullen 2. Husen var byggda 1917 och såg nästan likadana ut. Det var främst färgen som skilde dem åt. Vårt hus var rött och det andra vitt. I båda husen bodde två familjer. Husägaren på bottenvåningen och hyresgästen på övervåningen. Läs mer…