Restaurang/Konferens
I Restaurang Rosängen serveras frukost, mat och fika till Rosängens verksamhet och externa gäster. Det är öppet för allmänheten på vardagar under dagtid. Våra konferensgäster äter lunch och fikar i Restaurangen/Orangeriet.
All matlagning sker från grunden, ofta med egenodlade grönsaker från trädgården. Bröd och kakor som serveras bakas på området. Kunskap om livsmedelshantering, hygien och lokalvård är en viktig del i arbetet.
Exempel på arbeten inom Restaurang/Konferens:
- Tillreda sallader och laga mat.
- Bageri.
- Disk.
- Servera mat, duka och fylla på mat m.m.
- Annan tillagning, som till exempel kallskuret.
- Bemöta och hjälpa lunch/konferensgäster.
- Iordningställa konferensrum.
Miljön
Man provar praktiska arbeten i köket och i restaurangen samt i konferensverksamheten. Vissa arbetsuppgifter kan vara fysiskt belastande. Arbetet är rörligt och man prövar sin fysiska förmåga.
De flesta arbetsuppgifterna sker i nära samarbete med många arbetskamrater på en begränsad yta, och ibland kan även stress förekomma. Deltagare i restaurangen får även träna att arbeta under viss tidspress.
Hygienen är mycket viktig, skyddskläder (byxor, kockrock, mössa/sjalett) och skor måste användas. Allt detta finns att låna på plats.
Restaurang/Konferens
019-24 67 80
restaurang@rosangen.se
Enhetschef: Göran

Göran

Caroline

Simon

Gunilla

Rickard

Pierre

Johnny

Malin

Johannes

Marina

Mikael

Samer

Carmen

Linda

Rima